HK Trebišov odohral prvý duel na humenskom štadióne, s prívlastkom víťazný

29.11.2009 Celý región

Humenné 29. novembra (TASR) – Hokejisti HK Trebišov odohrali v nedeľu svoj prvý domáci zápas na humenskom ľade. O ďalšom osude tímu sa rozhodne v priebehu budúceho týždňa.
Po tom, ako sa majiteľ klubu Petr Černák nedokázal dohodnúť s trebišovským mestským magistrátom na nájomnej zmluve ani odkúpení zimného štadióna, dostali Trebišovčania povolenie odohrať najbližší domáci duel v Humennom. Na zápas sa prišlo pozrieť približne 250 divákov a medzi nimi bola aj hŕstka trebišovských fanúšikov, ktorí pred úvodným hvizdom privítali svojich hokejistov transparentom "Chceme hokej späť v Trebišove. Chlapci poďte domov. " Všetci sa na zápas dostavili na vlastné náklady a počas duelu ich bolo aj patrične počuť.
Po víťaznom stretnutí nebolo akosi nikomu do reči o problémoch, ktoré sú okolo klubu. "Je to smutné, čo sa deje. Chlapci sa zomkli, sú dobrá partia a ukázali, že vedia hrať hokej. Mrzí nás, že nemôžeme hrať doma, kde by prišlo určite 1500 divákov. Sú také okolnosti a musia sa vyriešiť. Pre nás sú dôležité body a chlapcom chcem poďakovať za dobrý výkon, " uviedol pre TASR tréner Miroslav Ihnačák. Po víťaznom zápase (5:1) poslali hráči jasný odkaz mestu Trebišov, že hokej hrať vedia. Brankár Erik Kozáčik bol jednou z opôr svojho tímu, keď kryl 32 z 33 striel a k atmosfére v hráčskom kádri povedal: "Hlavné je, že sme vyhrali ako tím, aj napriek problémom, ktoré sú. Najprv boli nezhody, ale to patrí k tomu. Myslím, že sme to zvládli na výbornú. "
Trebišovčania majú podpísanú zmluvu o prenájme humenského štadióna predbežne do 7. februára 2010, teraz však musia počkať na povolenie odohrať aj ďalšie domáce stretnutia v Humennom.
Trebišov je po 26. kole prvej ligy priebežne na štvrtom mieste so ziskom 38 bodov.
 

Vyberte región